Prisutdelning i Stockholms stora lästävling

Den 25 till den 27 maj är det bokdagar på Skansen. Kitty Crowther möter barn och delar ut pris till vinnarna i tävlingen "En bok i värlsklass".

"Barn och böcker" är ett projekt som syftar till att stimulera barns läslust och språkutveckling. Det är ett samarbete mellan Stockholms stads utbildningsförvaltning, Stockholms stadsbibliotek, Stiftelsen Skansen och Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne (ALMA).

Tävlingen "En bok i världsklass" är en del av projektet som lockar barn att läsa barnboksförfattare från andra delar av världen än den västerländska. Där deltar barn från Stockholms grundskolor (åk F- 6). 

Årets tema i tävlingen "En bok i världsklass" är ”Likheter och olikheter" och  212 klasser (F-6) från ett sextiotal skolor deltar. Tävlingsbidragen har ställs ut på Stockholms stadsbibliotek och vinnarna presenteras på Skansen under programdagarna "Barn och böcker" 25-27 maj.

Lotta Edholm, Stockholms stads skolborgarråd, inviger prisutdelningen. Sedan blir det underhållning med Hökarängsskolan och så delar Kitty Crowther ut priser till vinnarna.

 

Illustrationen ovan är en detalj från Kitty Crowthers Scritch Scratch Dip Clapote!