Foto: Stefan Tell
 

Jacqueline Woodson i samtal med Elina Druker

Tisdag 22 maj kl 18:00–19:00
Kulturhuset Stadsteatern, Hörsalen
Fri entré! Servering från kl 17.30 och boksignering efteråt.

Få författare kan skriva om mörka och tunga ämnen med en sådan hoppfullhet som Jacqueline Woodson gör. Hon skriver ofta om brytpunkter i unga människors liv och om relationer i en värld präglad av motsättningar och fördomar. I bok efter bok har hon gett oss nya insikter och lyft fram frågor som utmanar och bryter tabun.

Jacqueline Woodson är född 1963 och bosatt i Brooklyn. Hennes författarskap omfattar drygt trettio titlar, utgivna på ett tiotal språk. Hennes mest hyllade bok Brown Girl Dreaming (2014) ges i vår ut på svenska i översättning av Athena Farrokhzad.

Elina Druker är född 1970 i Helsingfors. Hon är professor i litteraturvetenskap vid Stockholms universitet och medlem i ALMA-juryn. Vid sidan av arbetet är hon även skribent och kritiker.

Samtalet hålls på engelska.


Vänligen notera:
ALMA dokumenterar författarsamtalet genom att filma och fotografera. Vi vill upplysa om att du som besökare kan komma att synas i bild. Genom att komma bekräftar du att du har tagit del av informationen. Från evenemanget sparar vi personuppgifter i form av foto och film som vi använder för att kunna sprida information och kunskap om ALMA. Materialet publiceras digitalt och i fysiska sammanhang i ALMA:s och Kulturrådets kommunikationskanaler.