Lennart Eng
 

Lennart Eng

Född 1950 i Stockholm. Tecknare, konstnär, grafisk formgivare och lärare.

Lennart Eng har illustrerat läroböcker för olika förlag och gjort illustrationer till kapitelböcker och faktaböcker. Han har bland annat illustrerat texter av författare som Hans Peterson, Kerstin Sundh, Sven Ingvar, Birgitta Gedin, Jostein Gaarder Lasse Westman, Börje Isakson och Marie Rådbo. Under senare år har han författat och illustrerat egna bilderböcker, t.ex. Valdemar i världshavet, om valen Valdemar.

Lennart Eng är även verksam som lärare i bild, konsthistoria och arkitekturhistoria vid Ellen Key-skolan i Spånga utanför Stockholm. Han har också arbetat som formgivare för utställningsproduktioner, t.ex. Books are bridges, en utställning som presenterade svenska barnboksillustratörer för en internationell publik. Han har genomfört workshops med illustratörer och barn i flera olika länder och världsdelar.

Sedan 2006 är Lennart Eng ordförande i styrelsen för Svenska Tecknare. Han är dessutom ledamot i Svenska Barnboksinstitutets styrelse sedan 2003 och i styrelsen för Sveriges Författarfond sedan 2001.

1996 fick Lennart Eng Libers läromedelspris. År 2000 vann han Opals faktabokstävling med boken Myra. År 2003 nominerades hans bok Valdemar i världshavet till Augustpriset.