Litteraturpriset kommer ut i världen

Intresset för litteraturpriset ute i världen ökar. Under hösten medverkar kansliet vid olika mässor och arrangemang utomlands i bl.a. Frankfurt, Washington, Paris och Mexico City.

Andra aktuella händelser som litteraturprisets kansli medverkar vid den närmaste tiden är:

Washington 11-14 november

I november arrangeras en mottagning på den svenska ambassaden i Washington i samband med Astrid Lindgrens födelsedag där litteraturprisets kansli medverkar. Den 13 november läser skådespelare högt ur Astrid Lindgrens och ALMA-pristagarnas verk i olika bokhandlar i Washington. Möten med organisationer på barn- och ungdomslitteraturområdet står också på programmet.

Mexico City 13-21 november

Årets pristagare Lygia Bojunga och litteraturprisets juryordförande Larry Lempert medverkar vid den internationella barn- och ungdomsbokmässan Feira Internacional del Libro Infantil y Juvenil i Mexico City. Läs mer om bokmässan här: www.conaculta.gob.mx/dgp/filij/index.html

Paris 24-29 november

I november medverkar representanter för litteraturpriset vid Salon Livre Presse Jeunesse i Montreuil utanför Paris, Frankrikes stora bokmässa för barn- och ungdomslitteratur. Läs mer om bokmässan här: www.salon-livre-presse-jeunesse.com.

Samarbete kring aktiviteter som främjar barn- och ungdomslitteraturen internationellt har också påbörjats mellan litteraturprisets kansli och de svenska kulturråden på ambassaderna i Warszawa och London.