Detta händer 22-28 maj under Pristagarveckan - en vecka i barnbokens tecken

I samband med att Ryôji Arai och Philip Pullman besöker Stockholm för att ta emot litteraturpriset på Skansen den 25 maj arrangeras en pristagarvecka med en rad aktiviteter i barnbokens tecken 22-28 maj.

Söndag 22 maj

14.00 - Boksignering. Junibackens bokhandel. Ryôji Arai & Philip Pullman. www.junibacken.se

Måndag 23 maj

14.30 - Tusen och en natt – ett internationellt sagocentrum på Djurgården presenteras av stiftelsen Carpe Vitam på Junibacken. www.carpevitam.se

18.00 - Pristagarföreläsning. Kungl. Biblioteket. Språk: eng. Fri entré. Begr. antal platser. Anmälan www.kb.se.

Tisdag 24 maj

10-12 - Målarworkshop med Ryôji Arai. Nationalmuseums barnateljé. 20 skolelever från Nytorpsskolan i Västerhaninge som har arbetat med pristagarmaterial och särskilt Ryôji Arais böcker bjuds in till en workshop med Arai.

13.30 - Barnboksjuryns pris delas ut. Kulturhusets hörsal. Ryôji Arai & Philip Pullman medverkar.

15-18 - Föreläsning med Ryôji Ara på Konstfack.

19.00 - Philip Pullman på Int. författarscenen, Kulturhusets hörsal. Språk: eng. Fri entré. Begr. antal platser. Anmälan www.kulturhuset.se.

Onsdag 25 maj

Dagen uppmärksammas på Stockholms bibliotek med höguppläsning av pristagarnas böcker m.m. Kontakta ditt bibliotek för mer information.

10.30 - Berättarstund med skolelever. Kulturhusets hörsal. Ryôji Arai & Philip Pullman.
Konferencier: Dan Höjer
260 skolelever i åk 3-9 från Knutbyskolan och Askebyskolan i Rinkeby, Hällbyskolan i Västerås, Nytorpsskolan och Ribbyskolan i Västerhaninge, Södra Vi skola i Vimmerby och Fridhemsskolan i Stockholms innerstad, har sedan tillkännagivandet av årets pristagare den 16 mars arbetat med att läsa pristagarnas böcker, målat, skrivit, skapat och ska nu få träffa pristagarna för ett möte och en frågestund. De kommer att sjunga och dansa för pristagarna, presentera material de har skapat och ställa frågor.

14.00 - Boktåg från Kulturhuset till Djurgården. Stockholms kulturskolor och Vår teater arrangerar ett boktåg som lyfter fram barnboken med skolbarn i olika åldrar, alla utklädda till sina favoritsagofigurer.

18.00 - Prisutdelning. Sollidenscenen, Skansen. www.skansen.se.

Torsdag 26 maj

18.00-19.00 - Föreläsning med Ryôji Arai. Språk: jap. Plats: Stockholms stadsbiblioteks hörsal. Anmälan och info: www.internationellabiblioteket.se

19.00-21.00 - Den japanska barnboken i närbild - föreläsning med japanska bilderbokskonstnärer. Språk: jap & sv.. Plats: Svenska Barnboksinstitutet/Stockholms stadsbiblioteks hörsal. Anmälan: www.sbi.kb.se.

Lördag 28 maj

11.00 - Boksignering med Philip Pullman. Akademibokhandeln City. www.akademibokhandeln.se

13-13-30 - Boksignering med Philip Pullman. Science Fiction Bokhandeln, Gamla Stan. www.sfbok.se