Barnbokspristagare lockar till läsning på miljontals mjölkpaket

– I ett samarbete med Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne presenterar Arla texter ur pristagarnas böcker på mjölkpaketens baksidor hela juni

Texter ur fyra böcker av pristagarna av Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne kommer att finnas på baksidorna till Arlas mjölkpaket under juni månad. Syftet är att väcka intresse för barnlitteratur och lust till läsning. Citaten är hämtade ur Christine Nöstlingers bok Burkpojken (pristagare 2003), Lygia Bojungas Maria på slak lina (pristagare 2004), Philip Pullmans Råttpojken (pristagare 2005) och Katherine Patersons Se bergen (årets pristagare).

Så här kommenterar Philip Pullman kampanjen på mjölkbaksidorna:
– Jag är stolt över att mina ord finns på svenska bord för att ge näring åt sinnet samtidigt som mjölken inuti ger näring åt kroppen.

Varje bokutdrag trycks på 1-2 miljoner paket och sprids i mellansverige.

Kontakt:
Helene Komlos Grill, informatör, Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne
Tel: +46 (0)8 519 264 00/06, +46 (0)73-360 46 94
E-post: helene.komlos.grill@alma.se

Åsa Asp, Arla Foods
Tel: +46 (0)8 789 50 00
E-post: asa.asp@arlafoods.com

Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne (Astrid Lindgren Memorial Award) har instiftats av den svenska regeringen och det är världens största barn- och ungdomslitteraturpris. Priset på 5 miljoner kronor (ca 680 000 USD, 540 000 Euro) delas ut årligen till författare, illustratörer, berättare och/eller läsfrämjande insatser i Astrid Lindgrens anda. Syftet med priset är att stärka och öka intresset för barn- och ungdomslitteraturen i världen samt att på global nivå främja barns rätt till kultur. Litteraturpriset administreras av Statens kulturråd.