Nya böcker av Arai och Pullman på svenska

I dagarna ges Ryôji Arai ut på svenska för första gången och flera böcker av Philip Pullman väntas under året.

Omslag till "När kommer bussen?"Ryôji Arais första bok på svenska heter "När kommer bussen" och ges ut av bokförlaget Alfabeta i översättning av Lars Vargö. Den handlar om en man som väntar på bussen i ett ökenlandskap. Han ska resa långt bort, har en stor packning och en radio. Under sin väntan åker en rad fordon och människor förbi. När bussen väl kommer får mannen inte plats utan tar sin packning och promenerar iväg.

Boken har fått fina recensioner både i Svenska Dagbladet och Expressen som bl.a. skriver att "det här är det nya årets bästa bilderbok". Ytterligare en titel av Arai på svenska ges ut under våren av Alfabeta.

Omslag till: "Rubinen i dimman"Flera böcker av Philip Pullman kommer också ut under året i svensk översättning. Först ut är en nyutgåva av "Rubinen i dimman" på Natur & Kultur. Boken är den första i en serie om fyra titlar som handlar om Sally Lockhart. Nästa år ges bok nummer två ut, "The Shadow in the North".

BBC spelar just nu in böckerna, och den första delen, baserad på "Rubinen i dimman", kommer att visas i England till julen 2006.

I augusti ger Bokförlaget Opal ut "The Butterfly Tatoo", svensk titel är ännu inte bestämd.