Astrid Lindgren på House of Sweden

I höst kommer satsningen ”Children First!” att lägga fokus på barn och unga på House of Sweden i Washington. En rad seminarier kommer att hållas kring frågor om barn och ungdomar. Dessutom kommer Astrid Lindgrens 100-årsdag att uppmärksammas genom en kväll med Katherine Paterson, 2006 års mottagare av Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne.

Under hösten kommer en rad aktiviteter, såväl för som om barn och unga, att anordnas i House of Sweden i Washington D.C. Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth inviger satsningen som går under namnet ”Children first!” den 12 september.
      Bland aktiviteterna märks flera seminarier som rör barn och barns rättigheter, bland annat seminarium om barn som mediekonsumenter och om människohandel. Seminarierna ska höja medvetandet och skapa möjligheter att öka samarbetet mellan USA och Sverige på barnrelaterade områden.
    Utställningen, ”Än lever Astrid Lindgren”, öppnas den 12 september i anslutning till ett rum fyllt med svensk översatt barnlitteratur. Astrid Lindgrens födelsedag kommer att firas den 14 november, då 2006 års ALMA-pristagare Katherine Paterson bjudits in tillsammans med Johanna Hurwitz som skrivit en biografi över Astrid Lindgren.