Information

 

Internationellt firande när ALMA och tidigare pristagare deltar i 100-årsjubileet av Astrid Lindgren

År 2007 är det 100 år sedan Astrid Lindgren föddes och jubileet kommer att firas stort världen över. Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne medverkar i en rad aktiviteter som uppmärksammar barnlitteratur och Astrid Lindgrens livsgärning.


Vilnius i februari:

Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne anordnar tillsammans med den svenska ambassaden i Litauen en utställning och seminarium om Astrid Lindgren på den stora bokmässan i Vilnius den 23-26 februari.

Leipzig i mars:

ALMA-pristagarna Christine Nöstlinger (2003) och Ryôji Arai (2005) är inbjudna att med anledning av Astrid Lindgren-jubileet medverka i Leipziger Buchmesse i Tyskland den 22-25 mars. Arai kommer bland annat att hålla målarworkshops för och med barn och unga och det blir högläsning med Christine Nöstlinger.

Berlin i mars:

Ryôji Arai är inbjuden att hålla workshop med barn och unga på det stora barnkulturcentret FEZ i Berlin som firar Astrid Lindgren under hela året, bland annat med teateruppsättningar och en utställning om Astrid Lindgren och hennes karaktärer.

Bologna i april:

I samarbete med Svenska institutet, den svenska ambassaden i Italien och bokförlaget Rabén & Sjögren anordnar ALMA en stor utställning om Astrid Lindgren och hennes livsgärning på bokmässan i Bologna 24-27 april. Mässan är världens största barnboksmässa där bokbranschen från ett 60-tal länder medverkar. Dessutom hålls en heldag med seminarier på temat ”I Astrid Lindgrens anda”.

Tokyo i juli:

Ryôji Arai medverkar vid Tokyos barnboksmässa som äger rum 3-13 maj.