ALMA-priset söker en informatör/projektledare

För att stärka barnlitteraturens ställning i ett globalt perspektiv har Kulturrådet sedan 2002 regeringens uppdrag att årligen dela ut det internationella Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne. Tjänsten är placerad på Kansliet för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne. I tjänsten ingår också att biträda andra avdelningar.

Arbetsuppgifter 

Den huvudsakliga arbetsuppgiften är att biträda kanslichefen i alla frågor som rör planering, genomförande och uppföljning av litteraturpriset. Andra arbetsuppgifter är att: 

  • ansvara för extern och intern kommunikation om litteraturpriset,
  • hålla i mediekontakter och arbeta med PR som rör litteraturpriset,
  • vara redaktör för litteraturprisets webbplats,
  • projektleda och genomföra internationella/nationella mässor, konferenser och andra forum,
  • bistå kanslichefen i det strategiska arbetet med litteraturpriset,
  • biträda avdelningen för kommunikation och utveckling i informations- och kommunikationsarbete, samt
  • biträda vid internationella arrangemang i samband med statsbidrag till internationellt utbyte och samordning på litteraturens område.

Kvalifikationer

Högskoleutbildning inom kommunikation/information/marknadsföring eller journalistik. Minst tre års erfarenhet från kommunikations- och informationsarbete såväl strategiskt som operativt. Kunskaper inom litteraturområdet är ett krav, likaså att driva egna projekt samt att vara en mycket god skribent. Arbetet kräver mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska och gärna ytterligare språk. Vidare krävs goda kunskaper inom Officepaketet samt bildbehandling och webbpublicering, gärna Episerver.

Kännedom om den nationella och internationella kultur- och mediebranschen är meriterande, likväl ett stort intresse av samhällsfrågor. Vi ser det som meriterande med erfarenhet av arbete i offentlig förvaltning samt erfarenhet av entreprenörskap och eget företagande.

Vi söker dig som är drivande, initiativrik och har ett resultatorienterat arbetssätt. Arbetet ställer höga krav på integritet och lojalitet.

Övrigt

Kulturrådet eftersträvar en jämnare könsfördelning och ser därför gärna manliga sökanden. Vidare värdesätter rådet de kvaliteter som etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten. Tjänsten är heltid med tillträde den 1 september eller efter överenskommelse. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

För ytterligare information kontakta kanslichef Anna Cokorilo, tel. 070-602 51 15 eller vik. presschef Rebecka Svensén, tel. 08-519 264 00/25.

Fackliga företrädare är Birgitta Modigh (SACO) och Birgitta Eld (ST), båda nås på telefon 08-519 264 00.

Välkommen med din ansökan och CV, företrädesvis via e-post, till kulturradet@kulturradet.se så snart som möjligt, dock senast den 25 mars 2008. Märk din ansökan med Dnr KUR 2007/6726.