Stor satsning på barnlitteratur i Bologna 2012-2013

Nästa år fyller Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne 10 år. Detta firas med en jubileumsutställning på den internationella barnboksmässan i Bologna i mars 2012. Under mässan tillkännages också 2012 års mottagare av Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne.

Året därpå 2013 kommer Sverige att vara hedersgäst på barnboksmässan i Bologna. Det framkom vid en pressträff på Bok&Bibliotek på fredagen, där kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth, Kulturrådets generaldirektör Kennet Johansson och Roberta Chinni, ansvarig på Bolognamässan medverkade. Kulturrådet kommer att ansvara för Sveriges satsning i Bologna 2013.

– Vi har fått en unik möjlighet att visa upp svensk barn- och ungdomslitteratur i ett internationellt sammanhang, säger kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth. Barns och ungas rätt till kultur är centralt i svensk kulturpolitik.

– Vi ansvarar för världens största barn- och ungdomslitteraturpris och nu får vi en möjlighet att ytterligare främja svensk litteratur samt barns och ungdomars läsning. Vi är mycket glada över att vara hedersgäst vid Bolognamässan, säger Kennet Johansson, generaldirektör på Kulturrådet.

Klicka här för att komma till pressrummet på Mynewsdesk.