Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne hedersgäst i Guadalajara

Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne är inbjudet som hedersgäst till bokmässan i Guadalajara i Mexiko (FIL), världens största spanskspråkiga bokmässa. Mässan pågår mellan den 26 november och 4 december.

Årets pristagare Shaun Tan uppmärksammas särskilt, genom att hans prisbelönta kortfilm The Lost Thing visas vid International Illustration Forums öppningceremoni (FILustra 2011).

– Vi är väldigt glada för att mässan uppmärksammar litteraturpriset och årets pristagare Shaun Tan, säger Rebecka Svensén, kanslichef för litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne, som kommer att närvara vid öppningsceremonin av FILustra.

Litteraturpriset har under flera år samarbetat med bokmässan i Guadalajara. Förra året besökte Kitty Crowther mässan och året dessförinnan var Tamer institutet där. Shaun Tan, som har besökt bokmässan i Guadalajara förut, har i år inte möjlighet att närvara.

Bokmässan Guadalajara firar i år sitt 25 års jubileum och Tyskland är årets hedersgäst. Bokmässan är en viktig samlingsplats för författare, förläggare och bibliotekarier från hela världen. Det är världens näst största efter bokmässan i Frankfurt, med drygt en halv miljon besökare och närmarare 2000 förlag från 40 olika länder deltar.

Länk till Feria Internacional del Libro de Guadalajara (FIL).