Pressinbjudan till årets tillkännagivande

Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne bjuder in press och media att bevaka tillkännagivandet av årets pristagare.

Tid: 5 april kl. 12.40
Plats: Kungl. biblioteket, Humlegårdsgatan 26, Humlegården, Stockholm

Inledningstalare är kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke. Riksbibliotekarie Gunilla Herdenberg och Kulturrådets styrelseordförande Ulrika Stuart Hamilton hälsar välkomna.

Juryns ordförande Boel Westin tillkännager årets pristagare kl. 13. Efter tillkännagivandet presenteras årets pristagare av juryn. Presskonferensen sänds live på www.alma.se och sänds med direktlänk ner till den internationella barnboksmässan i Bologna där en samtidig presskonferens pågår.

För ackreditering och intervjuer med juryledamöter kontakta Helene Andersson. Kansliet tillhandahåller i möjligaste mån kontaktuppgifter till personer och organisationer med expertkunskap om årets pristagare. Foton och information om årets pristagare läggs efter kl. 13 upp i pressrummet på MyNewsdesk http://www.mynewsdesk.com/se/alma

Ett presspaket med högupplösta videos från presskonferensen kommer att göras tillgängligt på www.thenewsmarket.com/alma under eftermiddagen. Om du använder tjänsten för första gången är det bra om du registrerar dig. Frågor mejlas till journalisthelp@thenewsmarket.com.

I samband med presskonferensen visar Kungliga biblioteket valda delar av Astrid Lindgrens arkiv. Arkivet utsågs 2005 till världsminne av UNESCO.