Foto: Stefan Tell

Intensivt program för Isol i Göteborg

Årets pristagare Isol kommer till bokmässan i Göteborg 26-29 september. På programmet står bl. a. seminarier, samtal och workshops med barn.

– Vi har försökt att tillgodose så många önskemål som möjligt i programläggningen, säger kanslichef Helen Sigeland. Många är nyfikna på hennes konstnärskap och Isol är också intresserad av möten med svenska kolleger och läsare.

Bland höjdpunkterna i Isols program är ett samtal med författaren och jurymedlemmen Mats Kempe på mässan torsdagen den 26 september. Isol är hedersgäst när kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth inviger Läsrörelsens och bokmässans satsning Plats för barn då även den nya läsambassadören presenteras. Hon medverkar dessutom i flertalet montersamtal leder workshops för barn arrangerade av Göteborgs stadsbibliotek och på Frölunda kulturhus.

Isol är en mångfaldigt belönad bilderbokskonstnär, serietecknare, grafiker, författare, sångerska och kompositör. Sedan debuten 1997 har hon givit ut ett tiotal böcker översatta till ett tiotal språk där hon själv står för både text och bild och har illustrerat lika många texter av andra författare. Böckerna finns översatta till ett tiotal språk.

Den 26 mars tillkännagavs Isol som årets pristagare, och den 27 maj mottog hon Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne 2013 vid en ceremoni i Stockholms Konserthus. Flera av Isols böcker har sedan tillkännagivandet utgivits på svenska.

Hela Isols program finns tillgängligt här.