Foto: LitteraLund

Isol i Sverige

Isol anlände till Sverige på söndagen för att delta i litteraturfestivalen Litteralund, 15-20 april. Den 16-17 april deltar hon i projektet Work in progress, ett samarbete mellan LitteraLund och the Creative Plot i Lund, vars syfte är att skapa en internationell fortbildningskurs för yrkesverksamma illustratörer. Isol leder kursen tillsammans med sina internationella kollegor Benjamin Chaud från Frankrike och Lilian Brøgger från Danmark.

Den 18-19 april medverkar hon i tre seminarier, varav ett tillsammas med ALMAs kanslichef Helen Sigeland och juryledamoten och författaren Mats Kempe.

– Det är en verklig bonus att få träffa Isol nu, så här en månad före pristagarveckan, säger Helen Sigeland. Nu kan vi verkligen planera hennes framträdanden. Efterfrågan på medverkan av henne är stor så många arrangörer kommer tyvärr att bli besvikna över att inte få henne som gäst. Det är förstås mycket glädjande att juryn har utsett en pristagare som är så efterfrågad, redan innan hon finns i svensk översättning.

Isol framträder också i ett samtal med Ulla Rhedin, bilderboksforskare och juryledamot i ALMA, och i en annan programpunkt med kollegorna Benjamin Chaud och Judith Drews från Tyskland.

På fredagen den 19 april håller hon dessutom i en workshop för andraklassare från Lund.

Länk till LitteraLund här.

Ovanstående bild: Isol vid Work in progress. Foto: LitteraLund.