Foto: Stefan Tell

Barbro Lindgren till Vimmerby, Stockholm och Umeå

Söndagen den 25 maj inleds pristagarveckan för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne (ALMA). Under en vecka deltar årets pristagare Barbro Lindgren i ett skräddarsytt program och möter den svenska publiken, press och pedagoger. På programmet står två intensiva dagar i Vimmerby och framträdanden i Stockholm och Umeå.

– Vi hoppas på att så många som möjligt kan ta del av årets pristagarvecka, säger kanslichef Helen Sigeland. Det är särskilt glädjande att för första gången ta med årets pristagare till Norrland och Umeå, årets kulturhuvudstad. Barbro Lindgren kommer att besöka Café Pilgatan i Umeå som är känd för sin läsfrämjande verksamhet.

Den 25 mars tillkännagav juryn för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne författaren Barbro Lindgren som årets pristagare, vilket är första gången en svensk pristagare utses. Barbro Lindgren är en av Sveriges mest älskade barnboksförfattare med nyskapande och mångfacetterade verk för barn i alla åldrar. Hennes produktion omfattar bilderböcker, lyrik, teaterpjäser och ungdomsböcker.

Ur programmet:

25 maj Framträdande på Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby

26 maj Besök i Astrid Lindgrens barndomshem Näs

27 maj Besök på Astrid Lindgrens skola i Vimmerby, möte med deltagare på Astrid Lindgren-konferensen

28 maj Möte med barn på Kulturhuset i Stockholm

28 maj Publikt samtal på Kulturhuset

31 maj Framträdande på Café Pilgatan i Umeå

2 juni Prisutdelning, Stockholms Konserthus

Mer om Barbro Lindgren här!