Pressinbjudan: Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne 2014

Press och media välkomnas att bevaka tillkännagivandet av årets mottagare av Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne.

Tid: 25 mars kl. 12.40
Plats: Kungl. biblioteket, Humlegårdsgatan 26, Humlegården, Stockholm

Inledningstalare är kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth. Riksbibliotekarie Gunilla Herdenberg och Kulturrådets styrelseordförande Kerstin Brunnberg hälsar välkomna.

Juryns ordförande Larry Lempert tillkännager årets pristagare kl. 13. Efter tillkännagivandet presenteras årets pristagare av juryn.

För ackreditering och intervjuer med juryledamöter kontakta kommunikatör Helene Andersson, 076 540 10 17 eller helene.andersson@alma.se.  Kansliet tillhandahåller i möjligaste mån kontaktuppgifter till personer och organisationer med expertkunskap om årets pristagare.

Presskonferensens sänds live på www.alma.se och sänds med direktlänk ner till den internationella barnboksmässan i Bologna där en samtidig presskonferens pågår.

Ett presspaket med högupplösta videos från presskonferensen kommer under eftermiddagen göras tillgängligt på www.thenewsmarket.com/alma. Om du använder tjänsten för första gången är det bra om du registrerar dig. Frågor till the Newsmarket mejlas till journalisthelp@thenewsmarket.com.