Den 25 mars tillkännages Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne 2014

Tillkännagivandet av mottagaren av Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne (ALMA) 2014 äger rum den 25 mars kl. 13.00 på Kungliga biblioteket i Stockholm. Inledningstalare är Kulturrådets styrelseordförande Kerstin Brunnberg och kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth.

Till årets pris är 238 kandidater från 68 länder nominerade. Pristagaren eller pristagarna – författare, illustratörer, berättare eller läsfrämjande personer och organisationer – avslöjas traditionsenligt av Larry Lempert, ordförande i juryn för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne.

Årets presskonferens sänds direkt från Kungliga biblioteket ner till den internationella barnboksmässan i Bologna.

– Vi ser fram emot att denna världsnyhet offentliggörs på Kungliga biblioteket, säger riksbibliotekarie Gunilla Herdenberg. Priset sätter den internationella barn- och ungdomslitteraturen i fokus och läsfrämjandet som sådant är en viktig samhällsfråga idag. Det är dessutom fantastiskt spännande att vara med när juryn tillkännager årets pristagare!

Efter tillkännagivandet följer en presentation av pristagaren eller pristagarna av en juryledamot. Presskonferensen kan följas direkt på www.alma.se med start 12.50 CET.