Daniel Goldin
 
Arabella Koopman, PRAESA.

PRAESA och Daniel Goldin till Bok & Bibliotek

Flera internationella läsfrämjare gästar Sverige och bokmässan i Göteborg den 24-27 september. Årets mottagare av Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne, den sydafrikanska organisationen PRAESA, och Daniel Goldin, förläggare och chef för Vasconcelos-biblioteket i Mexico City, deltar i programpunkter i Kulturrådets monter Ung scen.

– Vi är väldigt laddade inför årets bokmässa, säger kanslichef Helen Sigeland. Vi hoppas att många kommer att inspireras av PRAESAs fantastiska arbete, som fokuserar på läslust och barnets självkänsla och tillgång till sitt modersmål via läsning och berättande, vilket är högaktuella frågor idag.

PRAESA representeras av Arabella Koopman är innehållsanvarig för det läsfrämjande nationella projektet Nal´ibali, ett nätverk av läsklubbar som dels vill uppmuntra barnens egen läsning, dels inspirera föräldrar, far- och morföräldrar och lärare till att dela läsupplevelserna med barnen.

– Daniel Goldin är en av världens främsta förespråkare för läsande, en lysande inspiratör, forsätter Helen Sigeland. Det var Daniel Goldin som upptäckte 2013 års ALMA-pristagare Isols talang för illustrerade barnböcker.

Programmet för bokmässan är tillgängligt här.

Ung scen finns i hall A03:22.