Foto: Stefan Tell

Pressinbjudan: Tillkännagivande av årets pristagare den 31 mars

Välkommen att bevaka tillkännagivandet av årets mottagare av Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne.

Tid: 31 mars kl. 12.40
Plats: Kungl. biblioteket, Humlegårdsgatan 26, Humlegården, Stockholm

Inledningstalare är kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke. Riksbibliotekarie Gunilla Herdenberg och Kulturrådets generaldirektör Staffan Forssell hälsar välkomna. Juryns ordförande Boel Westin tillkännager årets pristagare kl. 13. Efter tillkännagivandet presenteras årets pristagare av juryn.

Presskonferensens sänds live på www.alma.se och sänds med direktlänk ner till den internationella barnboksmässan i Bologna där en samtidig presskonferens pågår.

För ackreditering och intervjuer med juryledamöter kontakta Helene Andersson. Kansliet tillhandahåller i möjligaste mån kontaktuppgifter till personer och organisationer med expertkunskap om årets pristagare. Foton och information om årets pristagare läggs upp i pressrummet på Mynewsdesk http://www.mynewsdesk.com/se/alma efter kl. 13.

Ett presspaket med högupplösta videos från presskonferensen kommer göras tillgängligt på www.thenewsmarket.com/alma under eftermiddagen. Om du använder tjänsten för första gången är det bra om du registrerar dig. Frågor mejlas till journalisthelp@thenewsmarket.com.   

I samband med presskonferensen visar Kungl. biblioteket valda delar av Astrid Lindgrens arkiv. Mer information här.