ALMA till bokmässan i Guadalajara

I slutet av november deltar Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne (ALMA) i den internationella bokmässan i Guadalajara, Mexiko. Det är den viktigaste bokmässan i den spanskspråkiga världen, och den näst största i världen efter bokmässan i Frankfurt, Tyskland. Kanslichef Helen Sigeland besöker bokmässan för första gången:

– Bokmässan i Guadalajara är en viktig kontaktyta för oss i vårt arbete att öka kännedomen om litteraturpriset i världen. Vi har mycket goda erfarenheter av vårt samarbete med bokmässan, och jag ser fram emot att knyta nya kontakter, utbyta erfarenheter och ta del av vad som händer inom litteraturen i den här delen av världen. Och självklart att uppleva den fantastiska bokmässan i sig!

ALMA representeras också av Mats Berggren, författare och jurymedlem, som kommer att hålla i ett seminarium om läsfrämjande och de tidigare pristagarna.

Bokmässan pågår mellan den 24 november och den 2 december, och är öppen både för allmänheten och den professionella bokbranschen. Förlag från 43 länder ställde ut på mässan förra året, och antalet besökare uppgick till drygt 659 000 personer. Länk till bokmässan här.