Årets pristagare möter den svenska publiken

Guus Kuijer, mottagare av Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne, kommer till Sverige nästa vecka. Den nederländske författaren kommer till Stockholm för att delta i årets pristagarvecka, då han bland annat besöker Kulturhuset och Riksdagsbiblioteket. Guus Kuijer kommer under sitt besök att delta i en rad aktiviteter då den svenska publiken får tillfälle att möta honom. Årets pristagarvecka pågår den 22-29 maj.

– Detta blir ett varierat program.  Jag ser mycket fram emot att höra Guus Kuijer själv berätta om sitt författarskap på Kulturhuset. Samtalet med Lars H Gustafsson på Riksdagsbiblioteket kommer också att bli spännande. Och den som kan nederländska har chansen att vara med om en exklusiv högläsningskväll, säger Helen Sigeland, kanslichef för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne.

Program för pristagarveckan

22 maj
Pristagarföreläsning på Kulturhuset i Stockholm. Guus Kuijer berättar om sitt författarskap. Föreläsningen är på engelska. Kl. 18 i hörsalen, våning 3. Öppet för allmänheten, fri entré. Länk till Kulturhuset här.

23 maj
Samtal på Riksdagsbiblioteket mellan Guus Kuijer och Lars H Gustafsson, barnläkare och ledamot i ALMA-juryn. Kl. 14-15, Storkyrkobrinken 7, Gamla Stan. Öppet för allmänheten, ingen föranmälan. Länk till Riksdagsbibliotekethär.

24 maj
Läsning på Internationella biblioteket i Stockholm (på nederländska). Kl. 18, Odengatan 59. Länk till Internationella biblioteket här.

25 maj
Föreläsning på Astrid Lindgren konferensen i Vimmerby.

26 maj
Besök på Astrid Lindgrens Näs och barndomshemmet i Vimmerby. Länk till Astrid Lindgrens Näs här.

28 maj
Prisceremoni på Konserthuset i Stockholm. H.K.H. Kronprinsessan Victoria överlämnar priset i närvaro av kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth.

Guus Kuijer uppmärksammas också på Kulturhuset i Stockholm där man arrangerar workshops för barn och unga, och på Skansen i samband med arrangemanget Barn och böcker.